Back to All Events

Påskeyoga på fjellet - 5 dager


  • Jønnhalt gjesteseter 116 Kjønnås Hytteomr. Oppland, 2632 Norge (map)
Copyright Hanne Heen 2018

Copyright Hanne Heen 2018

Onsdag 8. april kl. 16.00 -mandag 13. april kl. 11.30

5 dager i påskefjellet med likesinnede? Yoga, skiturer, god, mat, og badstue.

Vinterlandskapet på Venabygsfjellet, innbyr til stillhet og hvile, gode samtaler og nye bekjentskaper. Høyt løftet over Guldbrandsdalen, i forporten til Rondane vil du få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

Kurset er tenkt som en introduksjon til reatreat og er en fordypelse for deg som har praktisert litt yoga og har interesse for å komme i bedre kontakt med deg selv. Det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før. 

DAGSPLAN
07.15-08.30 Undervisning i fysisk yoga/asana og pusteøvelser/pranayama
09.00-09.45 Frokost
09.45-10.45 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00-12.15  Avspenning/Yoga Nidra og meditasjon
12.45-13.30 Middag
13.30-16.30 Fritid
16.30-18.30 Blanding av fysisk yoga og pusteøvelser, og meditasjon
19.00-19.45 Kveldsmat
20.30-21.15 To av kveldene blir det musikk/mantrasang eller felles samtale rundt yoga.

JØNNHALT GJESTESETER

Stedet er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Du vil bo i enkeltrom med eget bad. God varme på rom og bad. Enkel standard fra 1994. Dobbeltrom der sengene er plassert inntil hverandre men adskilt av en skillevegg kan bestilles til en rimeligere pris/ og er man et par kan skilleveggen tas vekk. Trippelrom kan også bestilles rimelig, da er en av soveplassene på en liten hems med stige.

Vedfyrt badstue

To av dagene fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned underveis i snøen utenfor.

Fjelltur og vinterlek

Om vinteren kjøres det opp skiløyper helt ned til Jønnhalt og herfra går det mange merkede turer innover i det vakre landskapet. Du kan gå både korte turer i flatt terreng og lengre turer opp på fjelltopper med utsikt mot Rondane og Guldbrandsdalen. Det er også fint å gå på beina langs fjellveien inn til stedet. Stedet har truger og kjelker til utlån. Vi legger opp til en lengre felles tur med matpakke en av dagene.

Karmayoga

Vi vil selv tilberede felles måltider, vaske opp, og gjøre rent under oppholdet. Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Samtidig er det en god anledning til å bli kjent med de andre kursdeltagerene.
Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen etter frokostf, men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver utover dagen i forbindelse med måltider og oppvask, eller fyring av badstuen.

 

Maten

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. (Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det.) All mat er inkludert i prisen. Vi tilbereder maten i fellesskap etter oppskrifter som skal være lette å følge. Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien. Vi skal også hygge oss med påskeinspirert mat.

Digital detox og stillhet.

Disse dagene har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du disse dagene er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerens telefon, eller mail.
 

Ankomst

Jønnhalt ligger på Ringebusfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører opp  til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo og Trondheim er det 3 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4 timer. Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Lærere

Hovedlæreren din på kurset vil være Sigrun Aaen Holst som driver Yogatid i Drammen. Hun har mer enn 10 års undervisningerfaring, og en grundig utdannelse over 3,5 år. (1000-timer) fra Yogaprosess/ Yogalærerskolen i Norge. Du kan lese mer om henne her. 

Dersom vi blir fler enn 10 deltagere vil også en annen lærer være til stede.


PÅMELDING OG BETALING

Kurset koster kr 6900- i enkeltrom inkludert kursavgift, opphold og mat. Påmeldingen er bindende.
Pris i dobbeltrom: 5300,- Trippelrom, der en plass er på hems: 5000,-

DEPOSITUM:  
Ved påmelding mottar du faktura på depositum kr. 2000,- med 10 dagers forfall. 
Depositum tilbakebetales ikke ved avmelding. 
Ved påmelding etter 1.mars 2019 faktureres hele kursbeløpet under ett.

SLUTTBETALING:
Den 1.mars 2019 sendes faktura på restbeløpet, kr 4900, med betalingsfrist 15.mars 2019. Betales restbeløpet ikke til fristen, mister man plassen på kurset, og den neste på venteliste vil få din plass. 

Har du spørsmål, eller er i tvil om kurset passer for deg?
Ta kontakt med Sigrun på tlf: 93 80 58 47 eller mail: sigrun@yogatid.no

Later Event: April 29
Yogaferie til Tautra