Back to All Events

Påskeyoga på fjellet - 5 dager


  • Jønnhalt gjesteseter 116 Kjønnås Hytteomr. Oppland, 2632 Norge (map)
IMG_4771.JPG

Onsdag 17. april kl. 16.00 -mandag 22. april kl. 11.30

5 dager i påskefjellet med likesinnede? Yoga, skiturer, god, mat, og badstue.

Vinterlandskapet på Ringebusfjellet, innbyr til stillhet og hvile, gode samtaler og nye bekjentskaper. Høyt løftet over Guldbrandsdalen, i forporten til Rondane vil du få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

Kurset er tenkt som en introduksjon til reatreat og er en fordypelse for deg som har praktisert litt yoga og har interesse for å komme i bedre kontakt med deg selv. Det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før. 

DAGSPLAN
07.00-08.30 Undervisning i fysisk yoga/asana og pusteøvelser/pranayama
09.00-09.45 Frokost
09.45-10.45 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00-12.15  Avspenning/Yoga Nidra og meditasjon
12.45-13.30 Middag
13.30-16.00 Fritid
16.00-18.30 Blanding av fysisk yoga og pusteøvelser, og meditasjon
19.00-19.45 Kveldsmat
20.30-21.15 To av kveldene blir det musikk/mantrasang eller felles samtale rundt yoga.

JØNNHALT GJESTESETER

Stedet er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Du vil bo i dobbeltrom med bad. Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Enkeltrom kan bestilles mot et tillegg i prisen. Vi har kun to enkeltrom, så det gjelder å være tidlig ute. 

Vedfyrt badstue

To av dagene fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned underveis i snøen utenfor.

Fjelltur og vinterlek

Om vinteren kjøres det opp skiløyper helt ned til Jønnhalt og herfra går det mange merkede turer innover i det vakre landskapet. Du kan gå både korte turer i flatt terreng og lengre turer opp på fjelltopper med utsikt mot Rondane og Guldbrandsdalen. Det er også fint å gå på beina langs fjellveien inn til stedet. Stedet har truger og kjelker til utlån.

Karmayoga

Vi vil selv tilberede felles måltider, vaske opp, og gjøre rent under oppholdet. Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Samtidig er det en god anledning til å bli kjent med de andre kursdeltagerene.
Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen for alle, men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver utover dagen i forbindelse med måltider, eller fyring av badstuen.

 

Maten

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. (Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det.) All mat er inkludert i prisen. Vi tilbereder maten i fellesskap etter oppskrifter som skal være lette å følge. Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien.

Digital detox og stillhet.

Disse dagene har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du disse dagene er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerens telefon, eller mail.
 

Ankomst

Jønnhalt ligger på Ringebusfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører opp  til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo er det 3 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4 timer. Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Lærer/e

Yoga og meditasjonslærer på kurset er Sigrun Aaen Holst som driver Yogatid i Drammen. Hun har mer enn 10 års undervisningerfaring, og en grundig utdannelse over 3,5 år. (1000-timer). Du kan lese mer om henne her. 

Dersom vi blir flere enn 12 deltagere vil også en av våre andre yogalære være med og alternere med Sigrun i undervisningen.


PÅMELDING OG BETALING

Kurset koster kr 5600,- inkludert kursavgift, opphold og mat. Påmeldingen er bindende.

DEPOSITUM:  
Ved påmelding mottar du faktura på depositum kr. 2000,- med 10 dagers forfall. 
Depositum tilbakebetales ikke ved avmelding. 
Ved påmelding etter 1.februar 2019 faktureres hele kursbeløpet under ett.

SLUTTBETALING:
Den 1.februar 2019 sendes faktura på restbeløpet, kr 3600, med betalingsfrist 1.april 2019. Betales restbeløpet ikke til fristen, mister man plassen på kurset, og den neste på venteliste vil få din plass. 

Har du spørsmål, eller er i tvil om kurset passer for deg?
Ta kontakt med Sigrun på tlf: 93 80 58 47 eller mail: sigrun@yogatid.no

Earlier Event: November 16
Helgekurs på Finnskogtoppen
Later Event: May 10
Yogaweekend på Holmsbu Spa