Back to All Events

Yogareatreat på fjellet - sommer 2019


  • Jønnhalt gjesteseter 116 Kjønnås Hytteomr. Oppland, 2632 Norge (map)

Lørdag 27. juli kl. 16.00 -fredag 2. august kl. 11.30

En uke med klassisk yoga, meditasjon og avspenning i vakker natur på Ringebusfjellet, høyt løftet over Guldbrandsdalen, i forporten til Rondane. Du vil få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

Kurset er tenkt som en introduksjon til reatreat og er en fordypelse for deg som har praktisert litt yoga og har interesse for å komme i bedre kontakt med deg selv. Det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før. 

DAGSPLAN
07.00-08.30 Undervisning i fysisk yoga/asana og pusteøvelser/pranayama
09.00-09.45 Frokost
09.45-10.45 Karma Yoga* se forklaring lenger ned
11.00-12.15  Avspenning/Yoga Nidra og meditasjon
12.45-13.30 Middag
13.30-16.00 Fritid
16.00-18.30 Blanding av fysisk yoga og pusteøvelser, og meditasjon
19.00-19.45 Kveldsmat
20.30-21.15 To -tre av kveldene blir det musikk/mantrasang eller felles samtale rundt yoga.

JØNNHALT GJESTESETER

Stedet er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis. 

Rom

Du vil bo i dobbeltrom med bad. Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låvebygningen. Enkeltrom kan bestilles mot et tillegg i prisen på 150,- pr natt. Vi har kun få enkeltrom, så det gjelder å være tidlig ute. 

Vedfyrt badstue

To av dagene fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned underveis i en fin stor badekulp oppdemt i fjellbekken rett ved.

Karmayoga

Vi vil selv tilberede felles måltider, vaske opp, og gjøre rent under oppholdet. Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse og mindfullness gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Samtidig er det en god anledning til å bli kjent med de andre kursdeltagerene.
Hovedøkten med karmayoga vil være på morgenen for alle, men du vil også kunne ha noen praktiske  oppgaver utover dagen i forbindelse med måltider, eller fyring av badstuen.

Fjelltur

Ringebusfjellet har mange gode turveier og merkede stier for både korte og lengre turer. Det er et spennende juv å utforske, og nærmeste fjelltopp tar en liten time å gå til og gir nydelig utsikt innover mot Rondane. Hit vil vi ha felles tur en av dagene.

Maten

Maten vil være vegetarisk, god, næringsrik og variert. (Det vil være anledning til å spise vegansk for den som ønsker det.) All mat er inkludert i prisen. Vi tilbereder maten i fellesskap etter oppskrifter som skal være lette å følge. Det vil kun serveres urtete, og maten er uten sukker, foruten naturlig sukker fra frukt og litt honning. Dette er derfor en god anledning til å oppleve en lett detox og vi anbefaler at du trapper ned på kaffe, sort te og sukker en tid i forveien.

Digital detox og stillhet.

Denne uken har du mulighet for en digital detox og å kjenne på hva det gjør for din oppmerksomhet og tilstedeværelse. Vi oppfordrer derfor til å la mobiltelefoner være avslått under hele oppholdet. Be dine nærmeste om forståelse for at du denne uken er utilgjengelig. Dersom det er viktige situasjoner der hjemme og de må få tak i deg, kan de nå deg via yogalærerens telefon, eller mail.
Vi vil en av dagene praktisere stillhet som på sanskrit er kalt Mauna. I en periode med mauna snakker du ikke. Det gir deg en enda bedre  kontakt med deg selv, og  en skjerpet oppmerksomhet ovenfor naturen og menneskene rundt deg.

Ankomst

Jønnhalt ligger på Ringebusfjellet midtveis i Guldbrandsdalen. Man kjører opp  til Ringebu og videre inn fra Venabygd til Jønnhalt. Fra Oslo er det 3 timers kjøretur uten pause, og fra Drammen 4 timer. Man kan også ta tog til Ringebustasjon, og derfra taxi opp til Jønnhalt. Om flere deler på en maxitaxi er dette rimelig.

Lærer/e

Yoga og meditasjonslærer på kurset er Sigrun Aaen Holst som driver Yogatid i Drammen. Hun har mer enn 10 års undervisningerfaring, og en grundig utdannelse over 3,5 år. (1000-timer). Du kan lese mer om henne her. 

Dersom vi blir flere enn 12 deltagere vil også en av våre andre yogalære være med og alternere med Sigrun i undervisningen.


PÅMELDING OG BETALING

Kurset koster kr 7800,- inkludert kursavgift, opphold og mat. Påmeldingen er bindende.

DEPOSITUM:  
Ved påmelding mottar du faktura på depositum kr. 2000,- med 10 dagers forfall. 
Depositum tilbakebetales ikke ved avmelding. 
Ved påmelding etter 1.mai 2019 faktureres hele kursbeløpet under ett.

SLUTTBETALING:
Den 1.mai 2019 sendes faktura på restbeløpet, kr 5 800, med betalingsfrist 1. juni 2019. Betales restbeløpet ikke til fristen, mister man plassen på kurset, og den neste på venteliste vil få din plass. 

Har du spørsmål, eller er i tvil om kurset passer for deg?
Ta kontakt med Sigrun på tlf: 93 80 58 47 eller mail: sigrun@yogatid.no