Back to All Events

Yoga for gravide

  • Drammen - Yogatid 13 Nedre Storgate Drammen, Buskerud, 3015 Norway (map)
Gravidyoga.jpg

Yoga kan opprettholde bevegelighet og generelt velvære gjennom svangerskapet, og er for mange en treningsform som er enklere å fortsette med når kroppen forandres. Vi gjør øvelser som stimulerer blodsirkulasjonen, og som styrker og tøyer på en mild måte. Mange av øvelsene er også gunstige for fordøyelsen, og kan være med på å forebygge og lette vanlige svangerskapsplager som hovne og ømme ben, leggkramper, og forstoppelse.

En viktig del av undervisningen dreier seg om pust og avspenning. Hvordan pusten din er, påvirker direkte tilstanden i kropp og sinn, og også forholdene for barnet. Vi lærer oss å observere det naturlige åndedrettet, og å puste dypt og godt helt ned i magen og slik skape avspenning både fysisk og mentalt. Du vil også lære pusteteknikker som du kan få direkte nytte av i selve fødselsforløpet.

Vi jobber mye med bekkenbunnsøvelser. Bekkenbunnen blir mykere pga. svangerskapshormonene. Jo bedre kontakt du har med området, og jo mer du har trent bekkenbunnsmusklene gjennom svangerskapet, jo lettere vil det være for deg å trene opp igjen området etter fødselen.

I svangerskapet og særlig mot slutten, er det fint å kunne få god hvile og restitusjon. Om du føler deg uthvilt er du mer klar både mentalt og fysisk for fødselen og tiden etterpå. På yogakurset blir du kjent med dybdeavspenning og enkel meditasjon som gir klarhet og hvile, og som også vil kunne gi deg en dypere aksept for den gravide kroppen og en nærhet til barnet i magen.

Tirsdag kl. 17.00-18.30, 8 ganger oppstart 9.januar

Lærer: Linda

Pris: 1770,-

Earlier Event: January 8
Klassisk Yoga 1
Later Event: January 10
Senioryoga