Back to All Events

Yoga og fordøyelsessystemet


  • Yogatid Wergelands gate Eidsvoll, Akershus, 2080 Norway (map)
Sundtoppen.jpg

Yoga og fordøyelsessystemet

En langhelg med både teori og praksis for å få en dypere forståelse av et av kroppens viktigste systemer; fordøyelsen. 

Torsdag 28. juni kl 18.00 - 20.00
Fredag, lørdag og søndag 29. juni - 1. juli kl 10.00 - 15.00
Pris: 1900,-

Hvordan kan maten og måltidet bli en meditasjon?

Teori
Du lærer hva fordøyselsessynstemet er, hva det består av og hvordan det fungerer. Vi ser på hvordan fordøyelsen påvirker oss og snur det til hvordan vi kan påvirke fordøyelsen. Vi ser på vanlige fordøyelses problemer, hvordan de kan forebygges og hvordan vi aktivt kan sørge for en sunn og god fordøyelse.

Praksis
Vi jobber med fysiske øvelser og pusteøvelser for å styrke systemet og stimulere fordøyelsen. Avspenning er viktig for fordøyelsen og vi vil gjøre dybdeavspenningen, yoga nidra, hver dag. Gjennom meditasjon vil vi utforske fordøyelsen fra innsiden.

Renselse
Klassisk yoga har mange renselsesteknikker der en av dem bruker fysiologisk saltvann for å skylle gjennom tarmsystemet. I dette kurset vil vi gjøre den lille tarmskylling både fredag og lørdag morgen, for på denne måten mykt å introdusere denne teknikken. Du trenger ingen spesiell diett i etterkant og de fleste opplever det som godt og fint for systemet.

Janaki.jpeg

Janaki

Lene Jarstein er lærer på kurset. Hun har praktisert Klassisk Yoga siden 2002 og undervist de siste 3 årene. Hun har bodd i Bihar School of yoga, i India og bor for tiden i Tjekkia der hun studerer kroppsorientert psykoterapi. 

Hun har en dyp lidenskap for yoga og mennesket i sin helhet.

Earlier Event: April 27
Yogaweekend på Holmsbu Hotel og Spa
Later Event: June 29
Sommeryoga- intensivkurs i Drammen