5E8A1818.jpg

Ashtanga Yoga 1 og 2

Asthanga yoga er en mer krevende fysisk yogaform. Asthanga Yoga består av serier hvor stillingene/asanaene er satt sammen i en helt bestemt rekkefølge. Stillingene er koblet sammen gjennomvinyasa- dvs en dynamiskrekkefølge av bevegelse og pust i forening,  som gjør at du hele tiden holder varmen og den fysiske energien oppe.

Asthanga yoga er god fysisk trening, hvor du blir sterk ogsmidig, og samtidig mentalt sentrert. Man bruker en spesiell pusteteknikk: Ujyay-pusten. I denne pusten framkaller du en svak hviskelyd som virker som et objekt for konsentrasjonen, og gjør at man etterhvert kan oppleve Ashtangayoga som en fysiskmeditasjon.

Asthangayoga som yogaform ble utviklet i Mysore sør i India av yogienSri T. Krishnamcharya og hans elev Sri Pattabhi Jois. På 6o-tallet fant yogaformen veien til vesten, hvor den har inspirert til utviklingen av mange av de moderne yogaformer, som f.eks poweryoga, og vinyasayoga som vi kjenner fra dagens treningsstudioer. Hos oss har du sjansen til å prøve den opprinnelige formen.

Du trenger ikke være spesielt myk eller veldig godttrent for å gjøre ashthangayoga. Vi er opptatt av å la deg kunne møte praksisen fra der du er.